team-member-img

Piotr Huszcz

Piotr Huszcz
Od lat obecny na scenie kulinarnej, szef kuchni wielu lubelskich restauracji. Laureat licznych nagród w konkursach kulinarnych w całej Polsce. Członek Lubelskiego Stowarzyszenia Kucharzy. Specjalizuje się w kuchni francuskiej i włoskiej oraz carvingu. Nie stroni jednak o tradycyjnych polskich smaków. Swoją pasją i doświadczeniem dzieli się podczas kursów i warsztatów kulinarnych.

team-member-img

Marcin Jurek

Marcin Jurek

Pomimo młodego wieku ma już za sobą spore doświadczenie gastronomiczne. Zdobywał wiedzę na rodzimym lubelskim rynku, jak również w Polsce(staże m. in. u Roberta Trzópka (Bez Gwiazdek), Andrea Camastra (Senses) i poza jej granicami (6 miesięcy w restauracji Simpsons w Wielkiej Brytani). Pracował między innymi w lubelskich restauracjach 16 Stołów,
w restauracji hotelu Willowa, G20, Tamara Cafe. Ostatnie półtora roku spędził jako zastępca szefa kuchnai w Perłowej Pijalni Piwa. Od roku szef kuchni restauracji i wine baru Tinto w Lublinie. Uczestnik kilku konkursów kulinarnych.

team-member-img

Miguel Angel Gonzalez Bravo

Miguel Angel Gonzalez Bravo

Hiszpański szef kuchni z Andaluzji, od siedmiu lat w Polsce, od pięciu zdobywa doświadczenie jako szef kuchni w renomowanych lubelskich restauracjach a także dzieli się swoją wiedza jako szkoleniowiec . Pasjonuje się świeżą, sezonową kuchnią. Wielkim szacunkiem darzy tradycyjną kuchnią regionalną. Lubi też improwizować czerpiąc pomysły z kuchni z różnych zakątków świata . Jego kulinarną miłością są ryby i owoce morza. Wraz z żoną prowadzą firmę Bravo Chef! – Twój prywatny szef kuchni.

team-member-img

Kamil Piotr Wałcerz

Kamil Piotr Wałcerz

Człowiek różnych pasji i zamiłowań. Z wykształcenia Architekt Krajobrazu i plastyk, po wielu latach powrócił do zamiłowania z dzieciństwa, jakimi były domowe wypieki z mamą. Obecnie tworzy słodkie wypieki w jednej z Lubelskich pracowni cukierniczych. Aktualnie jego największą pasją stanowią nowoczesne torty i desery typu monoporcje. Na bieżąco śledzi światowe i europejskie trendy w smakach i kompozycjach, które można by było zaszczepić do własnych słodkości.

team-member-img

Bartek Kieżun

Specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz i bloger kulinarny, podróżnik, fotograf. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Publikuje w magazynie Czas Wina, Kukbuk, Podóże i kwartalniku Wino. Stale współpracuje z portalem Wirtualna Polska. Absolwent krakowskiej Szkoły Sommelierów. Pierwszy polski zdobywca Barilla Cup. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje na konkursach kulinarnych. Jego pierwsza książka „Italia do zjedzenia” została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy przewodnik kulinarny roku oraz nominowana do Gourmand World Cookbook Awards. Aktualnie kończy prace nad drugą książką. Portugalia do zjedzenia w księgarniach pojawi się na początku października tego roku

team-member-img

Inessa V.KIM

Jestem etniczną Koreanką urodzoną i wychowaną w Kazachstanie.

Z wykształcenia – historyk i politolog. W Polsce mieszkam ponad 20 lat.

Przez 6 lat prowadziłam niewielkie Bistro na warszawskim Muranowie z kuchnią wielokulturową. Brałam udział w konkursie Dzień Dobry TVN „Gotuj o wszystko”, byłam uczestniczą drugiej edycji programu kulinarnego TOP CHEF (Polsat), jestem zapraszana jako gość w programie TVP-2 „Pytanie na Śniadanie”. Od 2013 roku prowadzę warsztaty kulinarne zarówno dla amatorów, jak i zawodowych kucharzy (Grand Hotel Mercure w Poznaniu, Zakład Aktywności Zawodowej w Siedlcach, Novotel w Krakowie, Restauracja „Zachodnia” w Białymstoku i td.).

W 2014 roku wydałam edukacyjną kulinarną grę planszową dla dzieci „Królewski Kucharz”, która uczy podstaw gotowania i języka angielskiego.

team-member-img

Karol Babicz

Sportowiec i przedsiębiorca

Sportowiec i przedsiębiorca. Pasjonat zdrowego stylu życia i odżywiania. Założyciel kawiarni “Ciacho bez cukru” Praktyk kulinarny i wizjoner smaków tworzy kierując się zasadą “w kuchni ogranicza nas jedynie wyobraźnia”.

team-member-img

Kamil Kotarski

Ekspert kulinarny

Ekspert kulinarny, prowadzi szkolenia i warsztaty kulinarne, doradza samorządom i przedsiębiorcom, współpracuje z organizacjami pożytku publicznego, konsultuje programy kulinarne. Laureat konkursu “Smaki Lubelszczyzny” w ramach Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie, konsultant w programach kulinarnych “Sąsiad na widelcu” oraz “Flavor of Poland”. Realizował projekt “Smaki Krainy Wokół Lublina”. Współautor publikacji pt: “ Przepiśnik lubelski”.

Subtotal: 0.00